Haber

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti

‘Sosyal diyalog’ başlığı altında memur konfederasyonları ve yetkili sendikaların genel başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Kamu Çalışanları Danışma Konseyi (KPDK) toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlık etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, KPDK’nin kamu kurum ve kuruluşları ile kamu görevlileri sendikaları arasındaki sosyal diyaloğu geliştirmek amacıyla her yıl mart ve kasım aylarında toplandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah 2023 yılının son toplantısını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Memur sendikalarımız hiç şüphesiz çalışma hayatımızın en değerli temsilcilerinden biridir. 20 Ekim’de Üçlü Uygulama Komisyonumuzu uzun bir aradan sonra yeniden topladık. İşçiler ve işçiler işverenler bir araya geldi, biz de katıldık. Umarım bu toplantıdan sonra da benzer verimli sonuçlara ulaşırız. Ağustos ayında, kamu çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme süreçlerini sizlerle birlikte yürüttük. 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Müzakerelerinde hizmet kolları açısından birçok kazanım elde edildi. “Kamu Görevlileri Tahkim Kurulu kararları ile üzerinde mutabakata vardığımız konular da dahil olmak üzere genel olarak kamu sektörü açısından önemli sorunların analizine katkı sağladık. masada.”

Bakan Işıkhan, 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında hizmet branşlarında yer alan 291 maddede; Genel konulara ilişkin 62 madde var; Toplam 353 madde ile kazanım elde edildiğini belirtti. Bakan Işıkhan, “Mevcut durumda yılda 4 defa ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin aylık olarak ödenmesi, yasal kullanım izni bulunmayan kamu görevlilerinin hac döneminde ücretsiz izinli sayılması olumlu, olumlu” dedi. Toplu konutlarda engellilere yönelik ayrımcılık sağlanmalı, mesleki uyum eğitimleri düzenlenmeli ve fiziki çalışma koşulları iyileştirilmelidir, Engelli kamu görevlilerine konuttan yararlanmaları için ek süre tanınması, kamu kurumlarının görüşünün alınması ve katkı sağlanması gibi başlıklar Yetkili konfederasyonun birinci derece kamu görevlilerinin 3600 ek göstergeden yararlanmasını sağlamak için 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun toplu sözleşme konusunda yeni gelişmeler ışığında gözden geçirilmesi değerlidir. . Bu vesileyle müzakerelerimizin bir kez daha ülkemize ve kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘MEmurlarımızın yaklaşık yüzde 74’ü sendikalı’

Türkiye’de sendikacılık kültürünün giderek yaygınlaştığına ve arttığına dikkat çeken Işıkhan, “Sendikalarımız, özellikle kamu görevlilerinin sendikaları, bugün milyonlarca kamu çalışanını kapsayan bir üye potansiyeline sahip. Sendikacılık, sendikacılığın en önemli itici gücüdür. Bu aynı zamanda en kadim medeniyet ilkelerimizden biri olan sosyal devlet anlayışımızı da güçlendiriyor.” “Geçmişten bugüne kamu görevlileri içinde sendikalıların oranı hep bir artış eğilimi gösterdi. Oransal olarak baktığımızda şu anda memurlarımızın yaklaşık yüzde 74’ü sendikalı” dedi.

Bakan Işıkhan, 2002 yılından bu yana özellikle kamu görevlileri sendikacılığında çok önemli değişikliklerin hayata geçirildiğini, bunlardan en önemlisinin şüphesiz kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme yoluyla belirlenmesine olanak tanıyan 2010 Anayasa referandumu olduğunu vurguladı. 2012 yılında bu hakkın kullanımını düzenleyen kanunun çıkmasıyla devredildi.

“Kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarında çok sayıda mevzuat değişikliği yaptık” diyen Işıkhan, şöyle konuştu: “Bu konuda Bakanlığımızın sosyal devlet bakış açımızı temsil eden bir kurum olması ve hizmetimize verdiğimiz büyük önem Çalışma hayatının en değerli aktörleri olarak gördüğümüz sendikalar yine bu değişimin en önemli nedenlerinden biri. “Öte yandan diğer mevzuatta kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarında birçok değişiklik yaptık, Özellikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu” dedi.

Kamu çalışanlarına gelecekte verilecek hizmetlerin en güçlü garantisinin geçmişte yapılan reformlar olduğunu belirten Işıkhan, “Birlikte güçlüyüz. Daha da güçlü olacağız. Bu günlere birlikte geldik. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan aldığımız motivasyonla birlikte yürümeye, sizi daha çok dinlemeye ve “İnşallah birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Sosyal diyalog temasıyla gerçekleştirdiğimiz Kamu Çalışanları İstişare Komitesi Kasım ayı toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

niksar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu